Cypr

Zalety Cypru dla polskich rezydentów wobec zmian w prawie podatkowym – seminarium

Mamy wielką przyjemność zaprosić na organizowane przez Oniszczuk Olszar & Associates SA seminarium, gdzie polscy oraz cypryjscy prawnicy oraz doradcy podatkowi przybliżą nieznane korzyści z ulokowania biznesu i majątku na Cyprze, kluczowe wobec obecnych zmian w polskim prawie podatkowym. Ilość miejsc ograniczona
Miejsce: WenderEDU Świętego Józefa 1, 50-329 Wrocław
PL/EN szkolenie będzie prowadzone w języku angielskim i polskim

Tematy szkolenia:

1. Zasady zarządzania majątkiem w oparciu o anonimowy trust zagraniczny – Maciej Oniszczuk
2. Zasadnicze korzyści inwestycji na Cyprze dla polskich rezydentów po zmianie umowy w 2013 r. – Kyriacos Pingos
3. Rejestr beneficjentów rzeczywistych i jego wpływ na anonimowość spółek cypryjskich – Alicja Olszar
4. Podatkowe uwarunkowania działalności prowadzonej za pośrednictwem podmiotów cypryjskich – Łukasz Janowski
5. Transakcje pomiędzy podmiotami powiązanymi, zagrożenia i obowiązki względem władz skarbowych – Mateusz Lewicki

Szkolenie poprowadzą:

Alicja Olszar – Wiceprezes Zarządu Oniszczuk Olszar&Associates – www.oniszczuk.com . Ukończyła studia jednolite magisterskie na kierunku Prawo na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest doktorantką w Kolegium Prawa Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie.
Jest prokurentem licznych spółek. Zajmuje się prawem gospodarczym. Specjalizuje się przede wszystkim w prawie handlowym oraz szeroko rozumianej obsłudze prawnej podmiotów gospodarczych.
Posiada szerokie doświadczenie w procesach rejestrowych oraz przekształceniowych spółek, obejmujące pełny zakres spraw związanych z danym postępowaniem.
W trakcie dotychczasowej pracy była jedną z osób odpowiedzialnych za obsługę prawną i postępowanie rejestrowe spółek debiutujących na rynku NewConnect.

Łukasz Janowski – Łukasz Janowski doradztwem podatkowym zajmuje się od lipca 2005 r. Doświadczenie zawodowe zdobywał w firmach tzw. Wielkiej Czwórki – PricewaterhouseCoopers (PwC) oraz Ernst & Young, w tym na stanowisku menedżera w zespole doradztwa podatkowego. W 2008 roku został wpisany na listę doradców podatkowych (nr wpisu 11003).
Łukasz specjalizuje się głównie w doradztwie z zakresu CIT i VAT, jestem współautorem publikacji „Specjalne strefy ekonomiczne. 10 lat w Polsce”, autorem artykułów publikowanych w prasie specjalistycznej (m.in. Prawo i Podatki) oraz gazetach codziennych (m.in. Rzeczpospolita). Łukasz był gościem Biznesowych Stołów organizowanych przez Radio RAM. Prowadził też liczne szkolenia o tematyce podatkowej.
W ramach realizowanych projektów Łukasz doradza firmom polskim oraz zagranicznym z sektora motoryzacyjnego, produkcji artykułów gospodarstwa domowego, papierniczego, nowoczesnych technologii, informatycznego, elektronicznego, usługowego, finansowego i służby zdrowia.

Mateusz Lewicki – doradca podatkowy (nr wpisu 12885). Specjalizuje się w obsłudze podatkowej firm. Prowadzi kancelarię podatkową Profit z 26 letnią tradycją, zarządza zespołem 12 księgowych.

Maciej Oniszczuk – Prezes Zarządu Oniszczuk Olszar&Associates – www.oniszczuk.com. Ukończył studia jednolite magisterskie na kierunku Prawo na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest doktorantem w Kolegium Prawa Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie.
Jest członkiem Rad Nadzorczych w licznych spółkach akcyjnych. Założyciel fundacji probono im. Juliusza Stanisława Harbuta. Swoją karierę zawodową rozpoczął od pracy w PriceWaterhouseCoopers we Wrocławiu.
Działalność zawodową skupia na szeroko rozumianym prawie gospodarczym, w tym w szczególności prawie handlowym. Zajmuje się również sprawami z zakresu postępowania cywilnego oraz doradza przedsiębiorcom w ich bieżącej działalności. Ma duże doświadczenie w reprezentowaniu Klientów w sporach przed sądami powszechnymi.
W trakcie dotychczasowej pracy był jedną z osób odpowiedzialnych za obsługę prawną spółek debiutujących na rynku NewConnect.

Kyriacos Pingos – Dyrektor w P & V Cy Fiduciary Services Ltd. – http://cyfiduciary.com/
Otrzymał tytuł MBA z Imperial College w Londynie w 1996 roku i od tego czasu zajmował stanowiska kierownicze w spółkach cypryjskich.
Ma również dyplom inżyniera z Konstrukcji Betonowych z wyróżnieniem i dyplom Inżynierii Lądowej z wyróżnieniem zarówno z Imperial College w Londynie.

1. There is apparently a bundle to realize about this. I think you made some nice points!

2. Thank you for every one of your labor on this web site. My daughter really loves making time for investigations and it’s really obvious why. Most people learn all regarding the lively mode you present priceless tactics through this web site and even inspire participation from some others on the point then our favorite princess is now starting to learn a whole lot. Take advantage of the rest of the year. You are always doing a remarkable job.

3. I am commenting to let you know of the great encounter my friend’s daughter found reading your site. She figured out numerous issues, not to mention what it’s like to have a wonderful giving mindset to have men and women quite simply have an understanding of selected hard to do subject areas. You really exceeded our expectations. Many thanks for giving the insightful, safe, explanatory and as well as easy thoughts on the topic to Janet.

4. I am just writing to make you understand what a perfect experience my wife’s princess obtained using your webblog. She noticed some things, which included what it is like to possess an excellent teaching spirit to make others with no trouble learn about specific specialized things. You undoubtedly surpassed readers’ expected results. Thanks for providing those productive, trusted, informative as well as unique tips about this topic to Kate.

5. I am also commenting to let you know of the helpful encounter my friend’s daughter found reading through your web page. She figured out numerous issues, not to mention what it’s like to have an amazing giving mood to have most people really easily know selected impossible subject areas. You really exceeded our own expectations. Many thanks for imparting the interesting, safe, explanatory and even easy thoughts on the topic to Janet.

6. Thanks for your whole work on this website. My mum takes pleasure in setting aside time for research and it is simple to grasp why. We notice all relating to the powerful ways you render very useful tips and tricks via your website and therefore strongly encourage response from website visitors on this theme while our own simple princess is without a doubt understanding so much. Take pleasure in the rest of the year. Your performing a useful job.

7. I am only writing to make you understand what a superb experience our princess undergone viewing yuor web blog. She picked up such a lot of things, with the inclusion of what it is like to possess an ideal teaching style to make the others without hassle thoroughly grasp specified tricky topics. You undoubtedly surpassed visitors’ expected results. Thanks for showing those valuable, trustworthy, revealing not to mention unique tips on your topic to Sandra.

8. Thanks for the useful information on credit repair on your web-site. The thing I would offer as advice to people will be to give up a mentality they will buy at this moment and pay back later. As being a society most people tend to repeat this for many factors. This includes family vacations, furniture, plus items we really want to have. However, you must separate a person’s wants from the needs. When you’re working to fix your credit score you really have to make some trade-offs. For example you possibly can shop online to economize or you can click on second hand suppliers instead of highly-priced department stores to get clothing.

9. Thanks for the suggestions about credit repair on this particular web-site. The things i would offer as advice to people is usually to give up this mentality that they buy at this point and fork out later. Being a society most of us tend to make this happen for many factors. This includes trips, furniture, in addition to items we’d like. However, it is advisable to separate one’s wants from the needs. As long as you’re working to raise your credit ranking score actually you need some trade-offs. For example you may shop online to economize or you can check out second hand outlets instead of high priced department stores intended for clothing.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Więcej z kategorii: Cypr